Tussenland

Oerol Festival: 10-19 juni 2022
Doorlopend tussen 12.00 en 18.00

 

Iedere plek draagt een verlangen in zich, of een belofte. Het eiland belooft eindeloze duinen, schuimkoppen, zand, wind door je huid en de geur van dennennaalden. Maar er zijn ook onverwachtse plekken, waar je zomaar aan voorbij zou lopen, op weg naar een romantisch vergezicht.

Zoals iedere landschap, draagt ook het eiland plekken in zich die niet zo opvallen. Die ietwat verscholen liggen, achtergelaten zijn of op het eerste gezicht niet zo aantrekkelijk lijken. Van deze plekken worden geen ansichtkaarten gemaakt, maar ze zijn evengoed onderdeel van de identiteit van het Terschellingse landschap.

In Tussenland – neemt beeldmaker Sofie Doeland je mee naar zo’n plek. Iedere dag maakt ze een live-verbinding tussen twee verschillende soorten landschappen op het eiland. In deze theatrale videoinstallatie laat ze een onverwachts betonnen landschap de beeldende interactie aangaan met een romantisch natuurlandschap middenin het bos. Twee panorama’s vervlochten in één beeld.


Credits
Livestream en techniek: Mooren Productief. Artistiek en technisch assistent: Pascal Kijzer. Fotografie: Moon Saris. Met dank aan: Marin de Boer.