Buurthuis

Sinds januari 2020 werkt Collectief SLPLZN aan het project BUURTHUIS. 

De noodzaak om ons project BUURTHUIS ‘eindelijk’ te mogen starten is onverminderd groot. We leven in uitzonderlijke tijden waarin voortdurend een beroep wordt gedaan op ons aanpassingsvermogen. We proberen mee te bewegen, maken ruimte voor nieuwe (onverwachte) keuzes, begeven ons in het online kunstenaarschap, zonder onszelf uit het oog te verliezen en voelen ons als het ware de Barbapapa’s van het community-theater. Zo hopen wij bestand te zijn tegen, en mee te bewegen met een realiteit die ons voortdurend weet in te halen. 

BUURTHUIS is een ode zijn aan de mens, aan de plek in de buurt waar men die ander te allen tijde vooropstelt. Een ode aan de samenleving. BUURTHUIS zal in verschillende onderdelen op verschillende manieren aan het publiek worden getoond. Er vonden online-ontmoetingen plaats tijdens onze live-perfomances HUIS en via BUURTHUISonline, ons digitale ochtendprogramma op Zoom. Sinds mei 2021 vond de ontmoeting weer voorzichtig in het echt plaats, je kunt ons tegenkomen in De Havelaar en in de buurt tijdens onderzoek en happenings, op de circulaire markten en tijdens het OPEN HUIS op de maandagavond. We werken toe naar een theatrale afsluiting op het einde van dit jaar. Houd onze agenda in de gaten voor de actuele activiteiten. Wil je met ons in gesprek? Mail ons via de contactpagina. We hopen je snel te zien! 

Bekijk ook onze website: www.desamenleving.nu

Collectief SLPLZN:
Victor Mentink, Elsbeth Bult, Micha Hulshof, Pascal Kijzer en Sofie Doeland.

BUURTHUIS wordt mede mogelijk gemaakt door:

Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Gemeente Amsterdam – Stadsdeel West, Prins Bernard Cultuurfonds en Oranje Fonds