In order of disappearance


premiere: 12 juni 2019
locatie: Oerol Festival, Over het IJ Festival

Een oefening in afzondering, in alleen zijn. In deze voorstelling maak je een beweging van buitenwereld naar binnenwereld, om toe te werken naar complete afzondering, alsof de wereld er niet meer is. Kun je alleen zijn met jezelf? Of los je langzaam op in een eindeloos vacuüm?
Dagelijks zien we onszelf in de badkamerspiegel, op foto’s, in de ruiten van de tram, het water aan onze voeten. Maar wat blijft er precies over, als ons spiegelbeeld het enige is wat we nog hebben? Begeleid door een stem op een koptelefoon maak je een wandeling, waarbij je de anderen en je omgeving steeds verder achter je laat.

In order of disappearance onderzoekt het paradoxale idee dat onze eenzaamheid ons met elkaar kan verbinden.

CREDITS

Regie: Bart van de Woestijne Dramaturgie: Maarten Bos Concept: Bart van de Woestijne Scenografie: Sofie Doeland Productie: Eline Elbersen Geluidsontwerp: Wessel Schrik Spel: Casper Nusselder Techniek: Daan Westendorp Tekst: Bart van de Woestijne Co-productie: Over het IJ Festival, Festival Cement Artistieke begeleiding: Alexandra Broeder Fotograaf: Guillaume Amat (Oerol), Moon Saris (Over het IJ Festival)
Met dank aan: Bregje Pels Rijcken