BREEKGOED maakt het bolle, het holle, het vlakke, het verticale, het breekbare, het hellende, het heffende, het geconcentreerde, het verstrooide, het opwaartse, het vluchtige denken, het weghalen van de stembanden, de dood van het woord.

Atelier Oerol – 2
14 t/m 23 juni 2013 – Oerol Festival 2013, 4 t/m 14 juli – Over het IJ 2013Vier mensen op een verlaten stuk land. De wereld is er nog wel, de maatschappij misschien ook. Maar het systeem is gebroken, of achtergelaten. En daar, te midden van de stilte tussen verloren materialen van een samenleving staan zij. Gedreven door hun noodzaak om niet te willen verdwijnen, hernemen zij het leven. Bouwen koste wat kost door aan een schijnbaar nutteloos ideaal.

De dood van het woord is een beeldend fysieke voorstelling die hoop geeft omdat de spelers door blijven gaan, ook al donder de doel steeds weer in elkaar. Even sympathiek als kansloos – misschien zelfs wel een beetje triest om te zien.

Geïnspireerd op Stad der Blinden, van José Saramago

www.oerol.nl

www.overhetij.nl

Credits

Beeldregie: Sofie Doeland. Spelregie: Sanne Verkaaik. Regie-assistent: Vera Menheere. Techniek: Daan Westendorp, Zinzi Kemper. Geluid: Mark Thewessen. Spelers: Brigitte Defaix, Chris Koopman, Josephine van Rheenen, Bart-Jan Oosting. Artistieke begeleiding: Ira Judkovskaja (Tryater) i.s.m. Maurice Bogaert, Simone Hogendijk en Jeroen van den Berg. Creatief producent: Sabine Pater. Fotografie: Saris & den Engelsman