De Grote Reststuk Tour – LABland


Zomer 2014/ 2015:
Solar Festival, Roermond, Landjuweel Festival, Ruigoord Amsterdam, Sonsbeek Theater Avenue, Arnhem, Magneet Festival, Amsterdam, Spoffin streetarts Festival, Amersfoort, Antwerpen Fringe Festival, Parksessies Haarlem, Fries Straat Festival Leeuwarden, De KaravaanReststuk is een reconstructie van een mensenleven waarin de inboedel van een overleden persoon centraal staat. Het leven van Bertus. De installatie toont het laatste moment van de spullen in deze samenstelling voordat ze van elkaar worden gescheiden, weggegooid of geadopteerd door andere levens.

LABland is een collectief van drie beeldenmakers. Gedrieën bedenken, ontwerpen en bouwen ze theatrale installaties die zich begeven op de grens van beeldende kunst en theater. Ze maken installaties waarbij het publiek zich letterlijk ín het werk begeeft en laten zich vaak inspireren door dat wat in onbruik is geraakte: leegstaande kantoorpanden, braakliggende terreinen of ongebruikte loodsen, maar ook vergeten verhalen of schijnbaar waardeloze objecten.

www.lablandblogt.wordpress.com

Credits

LABland: Sofie Doeland, Juul Dekker en Roos Matla (LABland) Zakelijke leiding: Vera Vlot
Tekst: Kasper van Royen, Geluid: Gustaaf Milzink, Stem: Rutger Buiter Met dank aan; Dave Staring, Daan Westendorp, Floor van Dongen, Roswita de Boer e.v.a.