BREEKGOED maakt Oproer

Op de Grote Vijver in het Amsterdamse Bos
21 augustus t/m 15 september 2012


Stel, je woont in een stad. Op een dag word je wakker en je merkt dat die plek uiteen is gevallen en in het water is beland. Je dobbert rond op een klein eiland van eigendommen die je gedurende je leven om je heen hebt verzameld. Wat gooi je overboord en wat houd je vast? Hoe bouw je door met het water aan de lippen en de hoop onder de arm?

BREEKGOED bouwt graag omhoog, opzij, in de diepte, rechttoe rechtaan, dan weer schots en scheef, maar in alle gevallen: een ruimte voor de verbeelding. In zowel het maakproces als tijdens de voorstelling is fysieke inspanning de motor. Door in het materiaal te boren, te zagen, te stapelen, te graven, te drijven en te klimmen krijgt deze vorm. Er wordt altijd gewerkt op de locatie, daar waar de voorstelling speelt.

Recensie Cultuurbewust

www.breekgoed.nl

Credits

BREEKGOED: Marijn van Bussel, Sofie Doeland, Zinzi Kemper, Mark Thewessen, Sanne Verkaaik en Daan Westendorp. Performers: Brigitte Defaix, Esther Gouarne, Katja Hofman, Chris Koopman, Ilon Lodewijks, Josephine van Rheenen, Jorgen Scholtens en Hendrik Walther. Kostuumontwerp: Nicky Nina de Jong. Lichtontwerp: Bart van den Heuvel en Tim Vleugel. Geluidsontwerp: Marijn van Bussel. Compositie: Daan Hofman. Productie: Vera Menheere, Pauline Otten, Laura Savelkoul en Sarah Steeman. Regie assistent: Mirjam Zwanenburg.

Oproer wordt mede mogelijk gemaakt door
Martine Bitter, Dymph Boss, Eric Bregman, Ilona Brink, Floor Cremers, Juul Dekker, Rody van Gessel, Janneke Gorthuis, Yvonne Guis, Zinzi Kemper, Thomas Lloyd, Bauke Makkenze, Roos Matla, Paul Meijer, Lisanne Meijers, Timo Merkies, Oscar Meulenkamp, Bauke Moerman, Reynoud van der Molen, Paul Romkes, Joren Rupert, Wim Selles, Jan Tubben, Peter Ulrich, Loes Verrijzer, Elly & Jasper.