Opa’s en Oma’s – Slapelozen


19/ 20/ 21 september
MC-theater, AmsterdamNa Moeders en zonen, Vaders en dochters en Broers en Zussen, is het nu tijd voor Opa’s en Oma’s. Een voorstelling over een ontmoeting tussen opa’s en oma’s en hun kleinkinderen. Het publiek valt binnen in een samenzijn van jonge en oude mensen, die van elkaar genieten, zich vervelen, zich verbazen en zich laven, maar ook samen zingen, puzzelen, lachen en stil zijn.

Ouderen en kinderen: ze zijn elkaars toekomst en elkaar verleden. Dit idee staat in de vormgeving centraal. De wereld van de kinderen bevat enkel grijstinten en draagt de sfeer van de jaren ’30, als een oude schoolfoto van de ouderen van nu. De wereld van ouderen is in kleur. De verbintenis ontstaat wanneer de ‘zwart-wit’ foto veranderd in velgekleurdheid, door veranderd licht in de ruimte. Twee werelden zijn één geworden.

www.slapelozen.com

Credits

Regie: Victor Mentink en Marijke Hessels. Zakelijk leider: Anna Schaap. Dramaturgie: Katja Hieminga. Vormgeving: Sofie Doeland. Licht: Erik Gramberg. Ouderen: de Klinker, Amsterdam-West. Kinderen: Groep 5, Admiraal de Ruyterschool.