Ontsnapping naar de Oost

De Kanselarij, Leeuwarden
Premiere: 15 november 2013Wil je op avontuur of kies je voor wat je al kent? Luister je naar goede raad of doe je wat je zelf goed lijkt? Durf je te vertrouwen op het onbekende? En op wie kan je dan rekenen…

De vader van Hugo bewaakt het Hof van Friesland, de rechtbank in de Kanselarij. Hij neemt Hugo stiekem mee naar binnen. “Daar moet jij later ook werken,” vindt zijn vader. “Niet als bewaker maar als een machtige rechter.” Dat wordt heel hard werken op de Latijnse school en de universiteit. Maar Hugo droomt over iets anders.

Ontsnapping naar de Oost is een jeugdvoorstelling die zich afspeelt in de Gouden Eeuw. Het publiek begint in de kelder, waarin je je voor even in de tijd van de Gouden Eeuw waant. Je loopt langs taferelen geïnspireerd op schilderijen van Frans Hals, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Jan Steen. Op de zolder aangekomen beland je in de fantasie van twee jonge mensen, die samen dromen van ontdekkingsreizen en verre oorden.

www.tryater.nl

Credits

Regie: Silvia Andrainga. Tekste: Bouke Oldenhof. Spel: Arnold Dijkstra, Raymond Muller en Kaatje Kooij. Scenografie: Sofie Doeland. Techniek: Aart Laferte en Satu Leskinen. Fotografie: Saris & den Engelsman.