Moeders en Zonen

MC-Theater, Amsterdam
21/22/23/24 december 2013In deze koude decembermaand waarin die ene zoon altijd centraal staat, zet Slapelozen voor een keer ook de vrouw achter hem in de schijnwerpers. Moeders en zonen is een bonte avond over zonen en hun moeders, over moeders met hun zonen. Een ode aan haar die ons het leven gaf, en aan hem die ons nooit vergeet.

De warme sfeer van moeders huis staat in de vormgeving centraal, door een gigantische lange tafel verfraaid met een bond gebreid tafelkleed. De breipennen en de bolletjes wol zitten nog aan het kleed vast, waardoor er ook tijdens de voorstellingen door gebreid kan worden.

De voorstelling is onderdeel van de vijfluik Familie Nederland. Van december 2013 tot en met december 2014 zullen de makers van Slapelozen samen met hun theaterfamilie vijf voorstellingen maken onder de titel Familie Nederland. Achtereenvolgens zullen te zien zijn: Moeders en zonen in december 2013, Vaders en dochters in maart 2014, Broers en Zussen in mei 2014, Opa’s en Oma’s in september 2014 en tot slot de finale Familie Nederland in december 2014.

www.slapelozen.com

www.mconline.nl

Credits

Slapelozen: Victor Mentink, Maartje Ghijsen, Mischa Hulshof en Joyce Timmerman. Zakelijk leider: Marleen Lamers. Productieleider: Anna Schaap. Dramaturgie: Katja Hieminga. Vormgeving: Sofie Doeland. Licht: Erik Gramberg. Fotografie: Nico Jankowski.