LABland Zonder land

25 november 2012. Braakliggend terrein, Polderweg Amsterdam


Het pamflet: Een beeldend statement

LABland doet onderzoek naar de mogelijkheden van een plek. Zij maakt een mozaïek van beelden die de eeuwige zoektocht naar het thuisgevoel bespiegelen. Ieder mens verlangt naar een plek om zich thuis te voelen. We vinden troost in de tastbaarheid van spullen. We verzamelen en laten achter. Maar wat maakt een huis een thuis? Wat zeggen die spullen over onze identiteit? En wat gaat er schuil achter de schijn van een gevel?

Tijdens dit onderzoek lopen wij nu zelf tegen muren en gesloten deuren! Het leven achter glas blijft onbereikbaar. Met al die miljoenen vierkante meters leegstand in Amsterdam lijkt er geen plek voor een tijdelijk onderkomen voor ons als beeldenmakers. Bij voorgaande projecten konden gemeentelijke instanties en organisaties voor tijdelijk beheer ons geen toezeggingen doen, omdat wij te ver van te voren zekerheid vroegen. Nu wij adhoc een installatie willen maken, komen wij in 2 maanden tijd niet door de bureaucratische molen. Nu is ons project volgens diezelfde instanties juist ‘’te tijdelijk’’ van aard.

Zonder vaste grond onder de voeten maar vastberaden om ons project te realiseren, nemen wij daarom nu het heft in eigen handen. Vandaag, zondag 25 november lenen wij een landje. De installatie is gebouwd, de plek is nog leeg. Van 14:00 tot zonsondergang nemen wij intrek op braakliggend terrein aan het einde van de Polderweg in Amsterdam Oost.

http://lablandblogt.wordpress.com/

Credits

Makers: Juul Dekker, Sofie Doeland, Lisanne Hakkers, Roos Matla. Zakelijk leiding: Ben Visser. Productie: Vera Vlot. Techniek: Daan Westendorp, Kelvin Pater. Fotografie: Nico Jankowski, Roswitha de Boer en Lisanne Hakkers.