KIND KOMT KAMER BINNEN

premiere: 24 maart 2019
locatie: Verkadefabriek, Den Bosch


In Kind komt kamer binnen kijkt de toeschouwer gedurende een uur naar een spelend kind, dat achter een glazen wand in een kinderkamer zit. Terwijl het kind een plastic ei bakt in een pannetje en oefent voor het leven, denkt Bart met de toeschouwer na over alles wat het kind nog niet weet. Hoe het zal studeren, een been zal breken, een hart zal breken, hoe het ziek zal worden, dood zal gaan, hoe het kinderen krijgt, kinderen verliest; alles wat er in potentie in dat leven verborgen ligt. Maar weten wij als volwassenen wel ├ęcht meer, of zijn we gewoon beter geworden in doen alsof?

Een voorstelling over de onbegrijpelijke dubbelheid van het leven en een gezamenlijke poging ons te verzoenen met ons niet-weten.

Kind komt kamer binnen van Bart van de Woestijne is een Cement Productie, in coproductie met Over Het IJ Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds voor de Podiumkunsten

CREDITS

Regie: Bart van de Woestijne. Dramaturgie: Maarten Bos. Scenografie: Sofie Doeland. Productie: Eline Elbersen. Tekst: Bart van de Woestijne. Tekstbegeleiding: Hannah van Wieringen. Artistieke begeleiding: Alexandra Broeder. Grafische vormgeving: Tjade Bouma. Beeld: Lonneke van der Palen.