Kerk der zonden

Bajesdorp, Amsterdam Oost
2 september 2013


Voor Bajesfest; Bajesdorp 10 Folkin’ Years bouwt LABland de Kerk der zonden. Bajesdorp is een idyllisch dorpje, een kleine nederzetting die moedig weerstand biedt aan de dreigende ontwikkelingen van buiten af. Het is een dorpje met zijn eigen sores, zijn straatjes met rijtjes huizen, sociale controle, paadjes, tuinen en zelfs een boomhut. Maar een dorp is pas een dorp als er een kerk is en een kroeg!

Bajesdorp is een plek die zijn bestaansrecht ontleent aan de zondes van anderen; de gevangenen van de Bijlmerbajes. Zonder hen was er geen dorp geweest, geen kraak en geen festival. Het is een bizarre gedachte dat het één geboren is uit het ander. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gevangenen hebben hun zonden opgebiecht, nu wordt het tijd om onze eigen zonden op te biechten! Omdat geen mens alleen maar goed is.

Als een moderne processie reden wij aan het einde van dit feest, met onze mobiele kerk en zo’n 50 fietsende volgers richting de Valreep, alwaar het feest verder ging. 
Na Bajesfest en de Valreep volgde de krakerie op het ADM-terrein en als afsluiter het offerfeest van De Weerzin in de Vondelbunker.


http://bajesdorp.nl/

http://www.admleeft.tk

http://schijnheilig.org

Credits

LABland: Juul Dekker, Sofie Doeland en Roos Matla. Zakelijk leider: Vera Vlot