Hangend Huis

De Werkspoorkathedraal, Utrecht Zuilen
29 maart t/m 1 april 2013Hangend huis is een reconstructie van een mensenleven,
waarin de achtergebleven huisraad van een overleden persoon centraal staat.
Een complete inboedel is neergestreken op een plek ergens tussen oud en nieuw leven. De spullen tonen het laatste moment in deze samenstelling, het laatste moment voordat ze van elkaar worden gescheiden en worden weggegooid of geadopteerd door andere levens.

Precies 100 jaar geleden opende de werkspoorkathedraal zijn deuren. De fabriek was het toonbeeld van industriƫle vooruitgang en daarmee het kloppend hart van het gebied. Nu staat de loods al jaren leeg en is de herrie van de machines verstomd. LAB 0.41 (vanaf 27-08-2013 LABland) blaast nieuw leven in deze gigantische leegte en bouwt in drie weken een beeldende installatie die de kijker meeneemt in de sporen van een mensenleven.

Een verloren verhaal op een vergeten plek.

Recensie Stadsblad Utrecht

www.lablandblogt.wordpress.com

Credits

Collectief: Juul Dekker, Sofie Doeland, Lisanne Hakkers, Roos Matla. Productie: Floor van Dongen en Vera Vlot. Zakelijk leiding: Ben Visser. Licht: Hein Drost. Geluid: Gustaaf Milzink. Techniek: Kelvin Pater. Fotografie: Rutger Buiten, Juul Dekker, Floor van Dongen, Nico Jankowski. Met dank aan: Carthesiusmuseum, Lunaworks, Anjan van Drunen, Jan Hoogenstraten.