Enjoy

Theaterzaal, De Theaterschool Amsterdam
Première: 4 februari 2011


Een verlaten huis of gebouw is de stille getuige van een kleine geschiedenis. Er zitten verhalen vereeuwigd in de littekens op de muren en in de achtergebleven rommel op de grond, bedekt onder een dikke laag stof. De verbleekte vlekken op de gehavende vloer wijzen op de afwezigheid van een kast die daar ooit stond, opdat je het niet vergeet. Als je goed luistert, vertelt ieder stukje materiaal een persoonlijk verhaal. Kwetsbaar, rauw, naargeestig, geestdriftig. Wij produceren verhalen, het zijn de bouwstenen van ons bestaan.

Enjoy is een installatie, opgebouwd uit grove materialen en kwetsbare verhalen. Het is een toren waar je omheen naar boven kunt lopen. Onderweg kom je langs een wereld van herinneringen, verhaald in woord en beeld. Hoe verder je naar boven loopt hoe meer gefragmenteerd de verhalen worden. Als een mens die langzaam de vroegste herinneringen vergeet. Wat rest is een hartslag.

Geïnspireerd op Detroit.

Credits

Concept: Sofie Doeland. Technische productie: Daan Westendorp. Geluid: Marijn van Bussel. Video: Mark Thewessen. Fotografie: Floor van Dongen, Coco Duivenvoorden.

http://nieuw.sofiedoeland.nl/wp-admin/post-new.php#